Óriásplakát a térképeken?

2010.01.13. 18:32

A Google térképszolgáltatásai hazánkban is ismertek, ősz óta több olyan opció áll rendelkezésre végre magyar területen is, ami a világháló boldogabbik felén élőinek eddig is elérhető volt. Az ultraszigorú magyarországi adatvédelmi szabályoknak köszönhetően azonban a Street View funkció nem működik. (Ha valaki nem tudná, miről van szó: ez egy olyan nézeti opció, amikor 360 fokban körbe lehet tekinteni az adott utcában, és látható, hogyan néz ki az a valóságban – legalábbis a fotózás idején.)


Aki ilyesmire vágyik, az a román Norc vállalkozás hasonló szolgáltatását válassza. Ők is megtették pár héttel korábban azt, amit a Google autói 2009 májusában, hogy végigfotózták a magyar fővárost. Az eredmény megtekinthető a Norc oldalán, náluk ugyanis publikusak az eredmények – ellentétben a Google-lel. 

A keresőóriás igyekszik megragadni a reklámozási lehetőséget minden új felületen, a YouTube-ot már régóta használja erre, az AdWords és a Maps közötti átjárás is létezik, a legfrissebb ötlet azonban a Street View display felületek kiaknázása. A virtuális világokban – például konkrétan a Second Life-ban – is megjelentek már a reklámozók, és valószínűleg a Street View felületeit is ellepik a közeljövőben az óriásplakátok. Legalábbis erre utal egy még 2008 júliusában beadott szabadalmi kérelem, és már meg is indultak a spekulációk, hogyan fog működni a rendszer.

Google Augmented Ads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyrészt várható, hogy az egyes virtuális felületekhez rendelhető valódi tulajdonosoknak előjogaik lesznek, akik saját hirdetéseiket fogják felületeiken futtatni (pl. egy színház a műsorát), ugyanakkor még nem teljesen világos, hogyan fog működni a már ismert és bevált licitálós rendszer.

Az outdoor reklámzajról már van fogalmunk, lassan megismerkedhetünk a 3 o-val, az online outdoor overflow-val is.

via: ReadWriteWeb 

Budapesti vagy? Találd meg kedvenc helyeid a Norc 360-os térképén! >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://juan.blog.hu/api/trackback/id/tr191670032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása